Om företaget och dess verksamhet

Alere Toxicology är ett diagnostikföretag, som arbetar med olika typer av högkvalitativa medicinska analyser. Verksamheten domineras av narkotikarelaterade drogtester.

Alere Toxicology etablerades i Sverige 1985, som ett fristående bolag från Helena Laboratories USA, under namnet HL Scandinavia. 2006 förvärvades bolaget av Cozart Ltd i England och 2007 kom gruppen att ingå i den engelska koncernen Concateno. 2008 ändrade HL Scandinavia namn till Concateno Scandinavia. Från 2010 ägs bolaget ytterst av Alere Inc, ett noterat amerikanskt företag, som idag räknas som världsledande inom diagnostik. 2011 förvärvade Concateno Scandinavia det svenska bolaget Colibri Medical AB och dess dotterbolag Medib Scandinavia AB.

Alere Toxicology är bolagets namn sedan september 2012. I samband med denna ändring gick de tre svenska bolagen samman.

1994 var företaget först med att introducera snabbtester för narkotikaanalys i Sverige. Målet var att på ett enkelt och patientnära sätt kunna spåra ett eventuellt intag av narkotika. Under åren har verksamheten stadigt utvecklats och dagens Alere Toxicology har alltid kunnat hålla en marknadsledande position i Sverige.

Inom Alere-gruppen finns en komplett produktportfölj för drogtestning. Man har dessutom egna laboratorier och utvecklingsenheter, vilket innebär flera fördelar för Alere Toxicology, som kan tillgodogöra sig gruppens expertis.

Alere Toxicology erbjuder Sveriges mest tillförlitliga och användarvänliga drogtester, ett komplett och kvalitetssäkrat sortiment för analys av urin, saliv samt hår. Bolaget fokuserar även på att tidigt kunna erbjuda nya kvalitetsprodukter som finns tillgängliga på marknaden.

Bolagets kunder återfinns inom ett flertal olika segment såsom socialtjänst, landsting, psykiatriska kliniker, LVU- och LVM-hem, kriminalvård, företagshälsovård samt privata aktörer som behandlingshem.

På Alere Toxicology är kunden alltid i centrum

Kunskapsförmedling, kompetent personal och hög tillgänglighet är viktiga inslag i Alere Toxicology’s verksamhet. Målet är även att verka för att kunden alltid ska uppleva oss som en kompetent och nära samarbetspartner i arbetet mot narkotika.

Tillgänglig kundservice

Våra produktspecialister är tillgängliga för både support och utbildning.

Vår kundtjänst finns tillgänglig för dina beställningar, men svarar också på de flesta frågeställningar som är produkt- eller drogrelaterade. Här finns bemanning varje vardag, mellan kl. 8.00 och 16.30 (fredagar 16.00).

För order som inkommit före kl. 14.00, går leveransen normalt från lager samma dag.

Kunskapsförmedling

Nyhetsbrev utkommer flera gånger per år.

Våra kunder ska löpande erbjudas utbildningar genom både produktutbildning på plats hos kunden och genom medverkan på regelbundna seminarier med högkvalitativa, externa föreläsare. Ett flertal seminarier anordnas varje år på olika orter i Sverige.

tillbaka

Ett klick bort...

Beställning - Beställ dina produkter här!

Downloads - Bruksanvisningar, Checklista m.m.

Anmälan till Nyhetsbrev - Anmäl dig för nyhetsbrev på mail, för att vara säker på att våra nyheter når dig!